Trimble Connect, de opvolger van Tekla BIMsight

Verelst Imelde ziekenhuis Boeck Architecten BIM-platform

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met Trimble Connect, het samenwerkingsplatform van Construsoft. Het is mogelijk om vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering gegevens via de cloud te delen met projectleden. Alle actuele projectinformatie is snel inzichtelijk via desktop, web, mobiel en zelfs via een hologram op de Microsoft HoloLens. De desktop-versie bevat bovendien een krachtige viewer, de Visualizer, waarmee met een druk op de knop het model op een meer realistische wijze wordt getoond.

Verelst Imelde-ziekenhuis BIM-platform

Verelst Bedrijfsbouw maakte voor de vernieuwing van het inkomgedeelte van het Imelda ziekenhuis te Bonheiden gebruik van het samenwerkingsplatform Trimble Connect, de opvolger van Tekla BIMsight. Doordat het project bestond uit grillige vormen en verdraaiing van de bouwlagen was het opportuun om het project uit te werken in 3D. Zo werd er een totaalbeeld verkregen en konden de moeilijke knopen in kaart worden gebracht.

Het samenwerkingsplatform zorgt ervoor dat info over BIM-projecten kan bekeken, beheerd en gedeeld worden via de cloud, waarbij alle betrokken partijen op elk gewenst moment toegang hebben tot up-to-date informatie. Onafhankelijk van welke software er wordt gebruikt. Voor Verelst Bouwbedrijf heeft het gebruik van Trimble Connect ervoor gezorgd dat zowel in de ontwerpfase als in de uitvoering het krappe schema gerespecteerd kon worden.

Modellen realistisch weergeven dankzij Visualizer

Trimble Connect beschikt daarnaast ook over een krachtige viewer, de Visualizer, waarmee aansprekende, gedetailleerde afbeeldingen en video’s van een model gemaakt kunnen worden. Met een druk op de knop worden constructieve ontwerp- en bouwopties op een esthetische wijze in een meer realistische weergave getoond.

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

3ES
C3A
Arkance
Design Express
Verstraete.Team
Knauf
Cadvisual
Vinci
HP
HP

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects + engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

BIM-platform maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten