Snellere interventies danzij BIM én de elektrische cargofiets!

Vinci cargofiets BIM-platform

Het gebruik van BIM-modellen verbetert niet alleen het onderhoudsbeheer, maar heeft ook voordelen voor de eindgebruikers van gebouwen. Eindgebruikers genieten van meer comfort met kortere wachttijden voor technische interventies; eigenaars van gebouwen kunnen hun kosten en investeringen van hun gebouwen beter anticiperen en rationaliseren; en site managers kunnen op lange termijn zorgen voor de levenskwaliteit van de eindgebruikers.

BIM exploitatie Vinci

Hoe meer gegevens worden samengevoegd, hoe beter we begrijpen hoe een gebouw wordt gebruikt. BIM-modellen kunnen nu worden gebruikt voor correctief, preventief en predictief onderhoud. Er kan tijdig actie ondernomen worden (bijvoorbeeld met betrekking tot temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit binnenshuis), eigendommen kunnen geoptimaliseert worden of er kan geanticipeert worden en de diensten van Vinci Facilities kunnen aangepast worden aan het werkelijke gebruik van de eindgebruikers.

Interventies met de elektrische cargofiets

Daarnaast worden interventies bij Vinci Facilities nu ook sneller uitgevoerd door het gebruik van elektrische cargofietsen. Dit milieuvriendelijke vervoermiddel als alternatief van of aanvulling op de klassieke bestelwagen is de oplossing voor een reeks mobiliteits- en parkeerproblemen. Het initiatief komt op vraag van een van de werknemers zelf en past binnen de visie van VINCI Energies om in te zetten op groene groei en ontwikkeling.

Enkel voor grote werken neem ik nog een bestelwagen, maar ik ben volledig verknocht aan mijn nieuwe cargofiets! - Luc, elektricien bij Vinci Facilities

Door de vele mobiliteitsknopen en autoluwe zones was het soms moeilijk om de interventies efficiënt te laten verlopen in een drukke stadsomgeving. Parkeermogelijkheden worden schaars en door de lage emissiezones (LEZ) mogen niet langer alle types bestelwagens de stad in. Daarom zet VINCI Facilities nu elektrische cargofietsen in voor het personeel.

De cargofiets heeft achteraan een grote laadruimte waarin plaats is voor het werkmateriaal zoals gereedschapskoffers. Door gebruik te maken van cargofietsen verliezen de technische medewerkers veel minder tijd omdat ze geen last meer hebben van files en het zoeken naar parkeerplaats.

Bronnen:

https://www.vinci-facilities.be/nl/technici-van-vinci-facilities-voeren-interventies-uit-per-elektrische-cargofiets/

https://www.vinci-facilities.be/nl/bim-maintenance-door-vinci-facillities/

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

3ES
C3A
Arkance
Design Express
Verstraete.Team
Knauf
Cadvisual
Vinci
HP
HP

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects + engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

BIM-platform maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten