Opleiding volgen bij C3A met de KMO-portefeuille

C3A kantoor BIM-platform

C3A, partner van het BIM-platform, heeft de nodige kwaliteitscertificaten en is erkend voor het systeem van de Vlaamse KMO-portefeuille als dienstverlener voor de pijler Opleiding. Opleidingen bij C3A kunnen hierdoor eventueel voor een deel door de Vlaamse Overheid vergoed worden!

Enkel organisaties die hoog scoren op kwaliteit en klantentevredenheid komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Deze klantentevredenheid over de dienstverlening wordt gemeten via telefonisch onderzoek en interviews, en via een audit wordt de interne werking van de organisatie gecontroleerd. Deze erkenning en kwaliteitsaudit wordt regelmatig grondig geëvalueerd.

Wat is de KMO-Portefeuille?

De KMO-portefeuille is de subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid voor initiatieven rond de pijlers opleiding en advies. Het is de naam voor de geïntegreerde subsidiemaatregel waarmee kleine en middelgrote ondernemingen met steun van de Vlaamse overheid diensten kunnen betalen die de bedrijfsvoering bevorderen, zoals de C3A-opleidingen. De Vlaamse overheid subsidieert een deel van de netto factuurkosten voor opleidingen, met een maximum per onderneming en per jaar.

Subsidies op basis van de grootte van de onderneming

De verscheidende bestaande pijlers, domeinen en afzonderlijke steunplafonds en percentages van de kmo-portefeuille verdwijnen. In het toekomstige systeem krijgt elke kmo jaarlijks één subsidieplafond en één steunpercentage dat die kmo afhankelijk van haar noden en behoeftes kan inzetten voor opleiding en/of advies. Vanaf nu wordt onderscheid gemaakt op basis van de grootte van de onderneming. Sinds 1 december 2019 krijgen kleine ondernemingen een jaarlijks steunplafond van 7.500 euro, het steunpercentage bedraagt 30%, voor middelgrote ondernemingen (> 50 voltijdse equivalenten) is het steunpercentage sinds 1 december 2019 nog 20%.

Kwaliteitslabel voor de C3A-opleidingen 

Van opleidings- of consultingorganisaties worden steeds hogere kwaliteitseisen en meer garanties inzake professionalisme geëist. Qfor is een kwaliteitslabel dat gebaseerd is op klantentevredenheid over opleidingen en bijhorende dienstverlening en dat enkel wordt toegekend aan training- en consultingorganisaties die aan strikte kwaliteitsnormen voldoen. Qfor meet via de module ClientScan de kwaliteit van de dienstverlening zoals deze wordt ervaren door de klanten. Dit onderzoek wordt telefonisch uitgevoerd door de auditor op basis van een steekproefsgewijze selectie uit de volledige klantenlijst van de organisatie. Tijdens de interviews komen allerlei aspecten aan bod, waaronder het voortraject, de uitvoering, de trainers, het na traject, relatiemanagement, administratie & logistiek, prijs-kwaliteitverhouding en algemene indruk. 

Hoe vraagt u een subsidie aan?

U vraagt de subsidie aan via een interactieve webtoepassing; klik op de links hieronder voor meer details: 

Voor meer info kunt u terecht op de website  http://www.kmo-portefeuille.be/ of belt u het gratis nummer 1700. 

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

3ES
C3A
Arkance
Design Express
Verstraete.Team
Knauf
Cadvisual
Vinci
HP
HP

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects + engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

BIM-platform maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten