MEPcontent: de bibliotheek met content voor iedere MEP-engineer

MEPcontent

U wilt technisch perfecte modellen en tekeningen opleveren. Modellen en tekeningen die alle benodigde informatie bevatten en het niet laten afweten op een essentieel onderdeel in de BIM-workflow. Daarom heeft u up-to-date grafische artikelinformatie (content) nodig en die vindt u op MEPcontent.eu. MEPcontent is een overzichtelijke site met content voor zowel E- als W-installatietechniek, voor gebruik in Revit en AutoCAD. En natuurlijk in lijn met de actuele leveringsprogramma’s van bekende fabrikanten en leveranciers. Want ook zij maken deel uit van de MEPcontent community. Met hen werken we nauw samen om de grafische productinformatie van hun producten en de deeplinks naar technische productinformatie up-to-date te houden.

Samenwerken in een BIM-workflow betekent samenwerken op uiteenlopende platformen. Voor zowel Revit als AutoCAD heeft MEPcontent.eu de juiste parametrische productinformatie beschikbaar. Er zijn Revit-families en dwg-bestanden voor het maatvast ontwerpen van elektrotechnieken, verwarming, luchtbehandeling, riolering, sanitair, leidingen, kabelgoten en technische ruimten. Voor een optimale samenwerking zijn uniformiteit en kwaliteit noodzakelijk. Hiervoor hanteren we de Europese standaard EMCS die zich in de praktijk heeft bewezen en waar mogelijk aansluit bij andere standaarden, zoals ETIM. We noemen dit multiple classification support. We verrijken de content met handelsinformatie door een connectie met uw groothandel en sites als 2ba. Uitgebreide en geautomatiseerde testprocedures staan garant voor de kwaliteit: in de hele designflow, van generic via specific naar gedetailleerd en indien nodig inclusief berekeningen.

MEP content

Het gebruik van MEPcontent.eu is intuïtief en eenvoudig. U kiest uw vertrekpunt: producttype of fabrikant. Via de snelle zoekfunctie of het eenvoudige filtermenu vindt u de content die u zoekt. U verfijnt uw selectie eventueel tot het platform waarop u de bestanden wilt gebruiken. De gevonden producten zijn direct klaar om te downloaden. Op de artikelpagina staat alle extra informatie: classificaties, deeplinks, preview en 3D-view.

De Stabicad gebruiker werkt dankzij geïntegreerde elementselectie nog eenvoudiger met MEPcontent.eu. Zo is de aanwezige productinformatie altijd up-to-date en gekoppeld aan parametrische data. De MEPcontent Browser app is gratis te downloaden van de portal. De app bevat functionaliteit om direct tijdens het ontwerpen Revit-families en dwg-bestanden van MEPcontent.eu in het BIM-model te zetten. Tegelijkertijd zoekt en vindt u ook de artikelen die in een aangegeven offline map staan. Maak van MEPcontent uw online content shop. Word lid van de community, kies voor betrouwbare content en verzeker uw toekomst in BIM.

Product

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

3ES
C3A
Arkance
Design Express
Verstraete.Team
Knauf
Cadvisual
Vinci
HP
HP

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects + engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

BIM-platform maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten